top of page

Fördelarna med att lägga ut jobbannonser under semestern

Uppdaterat: 8 sep.


Fördelarna med att annonsera under semestern

Semestertider är inte bara för sol och avkoppling, det kan också vara en utmärkt tid att lägga ut lediga tjänster och rekrytera nya talanger till ditt företag. Även om det kan verka kontraintuitivt att lägga ut jobbannonser när människor är borta från kontoret, finns det faktiskt flera fördelar med att utnyttja semesterperioderna för att attrahera kvalificerade kandidater. I det här blogginlägget kommer vi att utforska varför det kan vara en smart strategi att lägga ut jobbannonser under semestern.


Varför lägga ut jobbannonser under semestern?

Att lägga ut jobbannonser under semestern kan vara en smart strategi för att dra nytta av ökad aktivitet och tillgänglighet hos potentiella kandidater. Med mindre konkurrens från andra företag ökar dina chanser att attrahera högkvalificerade kandidater. Dessutom ger det dig möjlighet att bygga upp en talangpool för framtida rekryteringar och att planera och förbereda dig på en strukturerad rekryteringsprocess.


Högre aktivitet och tillgänglighet

Under semestern har människor oftare mer fritid och tid att ägna åt att söka nya karriärmöjligheter. De kan under ledigheten ta tillfället i akt att reflektera över sitt nuvarande jobb, framtiden och sin karriär. Genom att lägga ut jobbannonser under denna tid kan du dra nytta av att kandidater är mer aktiva och tillgängliga för att utforska nya möjligheter.


Mindre konkurrens från andra företag

Eftersom många företag väljer att inte rekrytera under semestern minskar mängden annonserade jobb och även kostnaden att annonsera på sociala medier. Detta innebär att du betalar mindre för dina klick samtidigt som synligheten för din jobbannons ökar. Genom att dra nytta av detta kan du öka dina chanser att attrahera högkvalificerade kandidater med dina annonser under semestern.


Möjlighet att bygga upp en talangpool

Att lägga ut jobbannonser under semestern ger dig en möjlighet att bygga upp en talangpool med intressanta kandidater. Även om du inte har omedelbara behov av att tillsätta en viss position kan du samla in CV:n och information om potentiella kandidater för framtida rekryteringar. Detta sparar tid och resurser när det är dags att anställa igen och ger dig en konkurrensfördel genom att du har redan har ett urval av potentiella kandidater att välja mellan.


Möjlighet att planera och förbereda

Genom att lägga ut jobbannonser under semestern ger du dig själv tid att planera och förbereda rekryteringsprocessen. Du kan utvärdera behoven och kraven för den specifika tjänsten, förbättra och finslipa jobbannonsen samt ta fram relevanta intervjufrågor och bedömningsmetoder. Genom att vara väl förberedd kan du genomföra en mer strukturerad och effektiv rekryteringsprocess när semestern är över och kandidaterna återvänder till sina vanliga rutiner.


Genom att ta fördel av semesterns potential kan du säkerställa att du har tillgång till de bästa talangerna för att stärka ditt företag.

Klicka nedan för att boka en kostnadsfri rådgivning.

Vi hjälper er med social rekrytering och employer branding. Boka en kostnadsfri rådgivning.

Boka en kostnadsfri konsultation eller läs mer om våra tjänster, paket och erbjudanden.


Samarbeta med en social mediebyrå idag!

Hos Adsup hjälper vi dig att skapa tilltalande kampanjer som engagerar just din målgrupp. Vi är en social mediebyrå i Göteborg som vet hur man bygger effektiva kampanjer med fokus på Employer Branding och rekryteringsmarknadsföring.

Trustpilot review Adsup - Julia

65 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page