top of page

Utnyttja industrisemestern för att locka topptalanger till ditt företag!

Uppdaterat: 22 majVisste du att du kan maximera ditt företags synlighet och få fler kvalificerade jobbansökningar genom att annonsera under sommarledigheten? Semestertiderna är nämligen då potentiella kandidater är mer mottagliga för nya karriärmöjligheter, samtidigt som användningen av sociala medier ökar, vilket ger dig en optimal chans att locka nya talanger.


Varför annonsera under industrisemestern?


  • Rekryteringsannonsering minskar vilket gör att konkurrensen och priset per resultat är lägre än normalt.

  • Konverteringar på annonserna ökar med upp till 30%. Detta beror på att både trafiken och intresset ökar, vilket resulterar i fler visningar, klick och ansökningar. 


Semestern är inte bara en tid för avkoppling och välförtjänt ledighet, det är också en tid då många går i tankarna att byta jobb. Detta skapar en perfekt möjlighet att marknadsföra lediga positioner.

 

Trots att det kan verka oväntat att lansera jobbannonser när många är frånvarande från arbetsplatsen, finns det faktiskt flera fördelar med att inte följa strömmen och istället utnyttja semestertider för att attrahera talanger till ditt företag.

 

Med mindre konkurrens från andra företag ökar dina chanser att attrahera högkvalificerade personer. Dessutom ger det dig möjlighet att bygga upp en talangpool för framtida rekryteringar och att planera och förbereda dig för en strukturerad rekryteringsprocess.


Ökad uppmärksamhet från en större publik

Under smestern spenderar många människor mer tid på sociala medier än vanligt. Detta kan bero på att de har mer tid tillgänglig eller helt enkelt vill hålla sig uppdaterade på vad som händer. Genom att annonsera på sociala medier under dessa tider kan du nå ut till en större publik och öka medvetenheten om ditt företag hos potentiella kunder och kandidater.


Högre aktivitet och tillgänglighet

Under semestern har människor oftast mer fritid och tid att ägna åt att söka nya karriärmöjligheter. De kan under ledigheten reflektera över sitt nuvarande jobb, sin framtid och karriär. Genom att lägga ut jobbannonser under denna period kan du dra nytta av att kandidater är mer aktiva och tillgängliga för att utforska nya möjligheter.


Skapa en personligare upplevelse

Sociala medier ger företag möjlighet att interagera med sina kunder på ett personligare sätt. Genom att annonsera på sociala medier under semestern kan du skapa en mer personlig upplevelse för kunderna och visa dem att du bryr dig om deras behov. Detta kan öka kundnöjdheten och lojaliteten på lång sikt.


Engagera din målgrupp

Sociala medier ger företag möjlighet att engagera sina kunder på ett sätt som traditionella annonsering inte kan. Genom att annonsera på sociala medier under ledigheter och storhelger kan du skapa kampanjer som uppmuntrar kunderna att interagera med ditt företag. Detta kan leda till ökad interaktion och delning av ditt innehåll, vilket i sin tur kan öka medvetenheten om ditt företag och dina produkter.


Möjlighet att följa upp med potentiella kunder och kandidater

Sociala medier ger företag möjlighet att följa upp med potentiella kunder på ett enkelt sätt. Genom att annonsera på sociala medier under semestern kan du samla in information om potentiella kunder och sedan följa upp med dem efter ledigheten. Detta kan leda till ökad försäljning och lojalitet från kunderna.


Sammanfattningsvis kan annonsering på sociala medier under semestern vara en smart strategi för företag som vill öka sin försäljning och nå ut till en större publik.


Mindre konkurrens från andra företag

Eftersom många företag väljer att inte annonsera under jul och nyår minskar antalet annonserade jobb och då minskar även kostnaden för att annonsera på sociala medier. Detta innebär att du betalar mindre för dina klick samtidigt som synligheten för dina jobbannonser ökar. Detta gör att du kan öka dina chanser att attrahera högkvalificerade kandidater under jul och nyår.


Möjlighet att bygga upp en talangpool

Att annonsera under semestern ger dig möjlighet att bygga upp en talangpool med intressanta kandidater. Även om du inte har omedelbara behov av att tillsätta en viss position kan du samla in CV:n och information om potentiella kandidater för framtida rekryteringar. Detta sparar tid och resurser när det är dags att anställa igen och ger dig en konkurrensfördel genom att du redan har ett urval av potentiella kandidater att välja mellan.


Möjlighet att planera och förbereda

Genom att annonsera under semestern ger du dig själv tid att planera och förbereda för rekryteringsprocessen. Du kan utvärdera behoven och kraven för den specifika tjänsten, förbättra och finslipa jobbannonsen samt ta fram relevanta intervjufrågor och bedömningsmetoder. Genom att vara väl förberedd kan du genomföra en mer strukturerad och effektiv rekryteringsprocess när semestern är över och kandidaterna återvänder till sina vanliga rutiner.


Så, om du vill säkerställa att din organisation får tillgång till de mest kvalificerade individerna och samtidigt dra nytta av fördelarna med att annonsera under semestern, tveka inte att starta din rekryteringskampanj med oss.


Passa på - få dubbla annonseringstiden utan extra kostnad!

För att göra det ännu mer förmånligt för dig och se till att du lyckas med din annonsering har vi just nu en speciell kampanj: Alla bokningar som görs från och med nu till den 30:e juni kommer att inkludera dubbel annonseringstid – 8 veckor istället för 4 utan extra kostnad.


Boka en kostnadsfri konsultation eller läs mer om våra tjänster, paket och erbjudanden genom att klicka på länken nedan.


Vi ser fram emot att hjälpa dig att attrahera de bästa talangerna till ditt företag under industrisemestern!

Boka en kostnadsfri konsultation eller läs mer om våra tjänster, paket och erbjudanden.

Klicka nedan för att ta del av erbjudandet och få en kostnadsfri rådgivning.

Vi hjälper er med social rekrytering och employer branding. Boka en kostnadsfri rådgivning.
Trustpilot review Adsup - Julia

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page