top of page

Utnyttja högtiderna för att öka ditt företags synlighet på sociala medier

Uppdaterat: 31 jan.


Visste du att du kan utnyttja högtiderna för att öka ditt företags varumärkeskännedom eller försäljning? Användningen av sociala medier ökar kraftigt under högtider och ledigheter, särskilt mycket under högtider som påsk, jul och nyår. Därför kan vara en smart strategi att annonsera på sociala medier nu i påsk. I detta blogginlägg kommer vi att ta upp några av fördelarna med att använda sociala medier för att annonsera under ledigheter och storhelger.


Varför bör man annonsera under högtider?


Ökad uppmärksamhet från en större publik

Under ledigheter och storhelger spenderar många människor mer tid på sociala medier än vanligt. Detta kan bero på att de har mer tid tillgänglig eller helt enkelt vill hålla sig uppdaterade på vad som händer. Genom att annonsera på sociala medier under dessa tider kan du nå ut till en större publik och öka medvetenheten om ditt företag hos potentiella kunder och kandidater.


Skapa en personligare upplevelse

Sociala medier ger företag möjlighet att interagera med sina kunder på ett personligare sätt. Genom att annonsera på sociala medier under ledigheter och storhelger kan du skapa en mer personlig upplevelse för kunderna och visa dem att du bryr dig om deras behov. Detta kan öka kundnöjdheten och lojaliteten på lång sikt.


Engagera din målgrupp

Sociala medier ger företag möjlighet att engagera sina kunder på ett sätt som traditionella annonsering inte kan. Genom att annonsera på sociala medier under ledigheter och storhelger kan du skapa kampanjer som uppmuntrar kunderna att interagera med ditt företag. Detta kan leda till ökad interaktion och delning av ditt innehåll, vilket i sin tur kan öka medvetenheten om ditt företag och dina produkter.


Storhelger och specialerbjudanden

Enligt Sprout Social passar 90% av marknadsförare på att köra större kampanjer under just storhelger som påsk och julafton. Storhelger och ledigheter är vanligtvis förknippade med försäljning och specialerbjudanden. Genom att annonsera på sociala medier under dessa tider kan du dra nytta av denna trend och erbjuda dina egna specialerbjudanden till potentiella kunder. Detta kan leda till ökad försäljning och lojalitet från kunderna.


Möjlighet att följa upp med potentiella kunder och kandidater

Sociala medier ger företag möjlighet att följa upp med potentiella kunder på ett enkelt sätt. Genom att annonsera på sociala medier under ledigheter och storhelger kan du samla in information om potentiella kunder och sedan följa upp med dem efter helgerna. Detta kan leda till ökad försäljning och lojalitet från kunderna.


Sammanfattningsvis kan annonsering på sociala medier under ledigheter och storhelger vara en smart strategi för företag som vill öka sin försäljning och nå ut till en större publik.


Samarbeta med en social mediebyrå idag!

Hos Adsup hjälper vi dig under hela semestertiden att skapa tilltalande kampanjer som engagerar just din målgrupp. Vi är en social mediebyrå i Göteborg som vet hur man bygger effektiva kampanjer med fokus på Employer Branding och rekryteringsmarknadsföring.

Trustpilot review Adsup - Anette

Är du redo att ta din sociala medie strategi till nästa nivå?

Hör av er till oss så hjälper vi ditt varumärke att förbli relevant och successivt arbeta mot dina övergripande mål.


80 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page