top of page

Annonsera under jul och nyår för att locka topptalanger till ditt företag!

Uppdaterat: 31 jan.


Visste du att du kan utnyttja högtiderna för att öka ditt företags varumärkeskännedom eller försäljning? Användningen av sociala medier ökar kraftigt under högtider och ledigheter, särskilt mycket under högtider som påsk, jul och nyår. Därför kan vara en smart strategi att annonsera på sociala medier nu i påsk. I detta blogginlägg kommer vi att ta upp några av fördelarna med att använda sociala medier för att annonsera under ledigheter och storhelger.


Varför lägga ut jobbannonser under jul och nyår?

Jul- och nyårsperioden är inte bara en tid för familj, julklappar, festligheter och nyårslöften – det är också en optimal tid att marknadsföra lediga tjänster och attrahera nya talanger till ditt företag. Trots att det kanske verkar oväntat att lansera jobbannonser när många är frånvarande från arbetsplatsen, finns det faktiskt flera fördelar med att dra nytta av högtiderna för att locka kvalificerade kandidater.


Med mindre konkurrens från andra företag ökar dina chanser att attrahera högkvalificerade personer. Dessutom ger det dig möjlighet att bygga upp en talangpool för framtida rekryteringar och att planera och förbereda dig för en strukturerad rekryteringsprocess.


Ökad uppmärksamhet från en större publik

Under ledigheter och storhelger spenderar många människor mer tid på sociala medier än vanligt. Detta kan bero på att de har mer tid tillgänglig eller helt enkelt vill hålla sig uppdaterade på vad som händer. Genom att annonsera på sociala medier under dessa tider kan du nå ut till en större publik och öka medvetenheten om ditt företag hos potentiella kunder och kandidater.


Högre aktivitet och tillgänglighet

Under jul och nyår har människor oftast mer fritid och tid att ägna åt att söka nya karriärmöjligheter. De kan under ledigheten reflektera över sitt nuvarande jobb, sin framtid och karriär. Genom att lägga ut jobbannonser under denna period kan du dra nytta av att kandidater är mer aktiva och tillgängliga för att utforska nya möjligheter.


Skapa en personligare upplevelse

Sociala medier ger företag möjlighet att interagera med sina kunder på ett personligare sätt. Genom att annonsera på sociala medier under ledigheter och storhelger kan du skapa en mer personlig upplevelse för kunderna och visa dem att du bryr dig om deras behov. Detta kan öka kundnöjdheten och lojaliteten på lång sikt.


Engagera din målgrupp

Sociala medier ger företag möjlighet att engagera sina kunder på ett sätt som traditionella annonsering inte kan. Genom att annonsera på sociala medier under ledigheter och storhelger kan du skapa kampanjer som uppmuntrar kunderna att interagera med ditt företag. Detta kan leda till ökad interaktion och delning av ditt innehåll, vilket i sin tur kan öka medvetenheten om ditt företag och dina produkter.


Möjlighet att följa upp med potentiella kunder och kandidater

Sociala medier ger företag möjlighet att följa upp med potentiella kunder på ett enkelt sätt. Genom att annonsera på sociala medier under ledigheter och storhelger kan du samla in information om potentiella kunder och sedan följa upp med dem efter storhelgerna. Detta kan leda till ökad försäljning och lojalitet från kunderna.


Sammanfattningsvis kan annonsering på sociala medier under ledigheter och storhelger vara en smart strategi för företag som vill öka sin försäljning och nå ut till en större publik.


Mindre konkurrens från andra företag

Eftersom många företag väljer att inte annonsera under jul och nyår minskar antalet annonserade jobb och då minskar även kostnaden för att annonsera på sociala medier. Detta innebär att du betalar mindre för dina klick samtidigt som synligheten för dina jobbannonser ökar. Detta gör att du kan öka dina chanser att attrahera högkvalificerade kandidater under jul och nyår.


Möjlighet att bygga upp en talangpool

Att annonsera under jul och nyår ger dig möjlighet att bygga upp en talangpool med intressanta kandidater. Även om du inte har omedelbara behov av att tillsätta en viss position kan du samla in CV:n och information om potentiella kandidater för framtida rekryteringar. Detta sparar tid och resurser när det är dags att anställa igen och ger dig en konkurrensfördel genom att du redan har ett urval av potentiella kandidater att välja mellan.


Möjlighet att planera och förbereda

Genom att annonsera under jul och nyår ger du dig själv tid att planera och förbereda för rekryteringsprocessen. Du kan utvärdera behoven och kraven för den specifika tjänsten, förbättra och finslipa jobbannonsen samt ta fram relevanta intervjufrågor och bedömningsmetoder. Genom att vara väl förberedd kan du genomföra en mer strukturerad och effektiv rekryteringsprocess när jul- och nyårsfirandet är över och kandidaterna återvänder till sina vanliga rutiner. Genom att utnyttja jul- och nyårsperiodens potential kan du säkerställa att du har tillgång till de bästa talangerna för att stärka ditt företag.


Så, om du vill säkerställa att din organisation får tillgång till de mest kvalificerade individerna och samtidigt dra nytta av fördelarna med att annonsera under jul och nyår, tveka inte att starta din rekryteringskampanj med oss.


Just nu erbjuder vi dessutom en fantastisk möjlighet – vi bjuder på dubbla annonseringskostnader utan extra kostnad! Det är det perfekta tillfället att locka topptalanger till ditt företag och säkerställa en framgångsrik rekrytering. Kontakta oss idag och låt oss tillsammans skapa en starkare och mer framgångsrik arbetsstyrka för din organisation.

Klicka nedan för att ta del av erbjudandet och få en kostnadsfri rådgivning.

Vi hjälper er med social rekrytering och employer branding. Boka en kostnadsfri rådgivning.
Trustpilot review Adsup - Julia

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page