top of page

Adsup AB bidrar med över 2 000 sommarjobbsansökningar till ForSea genom social rekrytering.

Uppdaterat: 31 jan.


Adsup AB & Forsea kundcase

Adsup AB – experter inom målgruppsanpassad rekrytering och annonsering på sociala medier, påbörjade tidigare i år samarbetet med det dansk-svenska färjelinjebolaget ForSea. Första delen i uppdraget gick ut på att hitta sommarpersonal inom diverse serviceyrken till ForSea.


Adsup arbetar dagligen med målgruppsanpassad rekryteringsannonsering på sociala medier. Detta gör att vi når ut till de personer som matchar den aktuella tjänsten bäst och på så sätt når vi även passivt arbetssökande kandidater. Läs mer om målgruppsanpassad rekrytering via sociala medier.


Rekrytering via sociala medier

Fördelar med smart rekrytering på sociala medier. 1. Annonsen kommer till rätt kandidat. 2. Skräddarsy målgrupper 3. Du får ett tydligt och mätbart resultat. Jämfört med traditionell rekrytering där 1. Kandidaten måste själv leta upp annonsen. 2. Ingen specific målgrupp kan skräddarsys. 3. Få mätparametrar.

I detta fall var uppgiften att nå ut till jobbsugna sommarjobbare inom servicefunktioner så som café, butik, restaurang och terminal. Annonserna riktades ut på sociala medier som Facebook, Instagram och Snapchat för att nå rätt målgrupp - där annonseringen på Snapchat var en stor bidragande faktor till det lyckade utfallet.


Tack vare riktad annonsering på sociala medier fick ForSea in hela 2 000 ansökningar från kvalificerade kandidater inför högsäsongen. ForSea blev överväldigade över att ha fått in så pass många relevanta ansökningar. Läs mer om detta case i deras pressmeddelande.

”Sociala medier har varit en viktig kanal för att attrahera rätt kompetens, vi är väldigt nöjda med Adsup som sedan början på året är vår partner inom sociala medier. Vi valde Adsup för att de var lyhörda för våra önskemål, samtidigt som de utmanade oss i att tänka i nya banor."

-Charlott Kreuger, HR Business Partner på ForSea


Vi på Adsup AB är mycket glada över att ha ForSea som samarbetspartner och vi ser fram emot att fortsätta leverera högkvalitativa ansökningar till kommande rekryteringar.

För mer information kontakta: VD Andreas Rudholm, Tel 031-797 29 24


Detaljerad beskrivning av caset

ForSea Kundcase
.pdf
Ladda ner PDF • 1.02MB
Är du intresserad av att veta mer om hur du kan komma igång med annonsering på sociala medier?


Samarbeta med en social mediebyrå idag!

Hos Adsup hjälper vi dig att skapa tilltalande kampanjer som engagerar just din målgrupp. Vi är en social mediebyrå i Göteborg som vet hur man bygger effektiva kampanjer med fokus på Employer Branding och rekryteringsmarknadsföring.


Forsea recension - Adsup kundcase employer branding

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page